Laden Evenementen

Actualiteiten BOX 3

  • Dit evenement is voorbij.

Op 6 november 2023 organiseren we het seminar ‘Actualiteiten Box 3’.

Met het kabinet in demissionaire status gaan we een onzekere tijd tegemoet. We hopen dat de verschillende lopende fiscale dossiers, waaronder de vermogensrendementsheffing (box 3), hierdoor geen vertraging oplopen. We weten nog niet of het box 3-dossier controversieel wordt verklaard. De onderwerpen die we bespreken tijdens het seminar actualiseren we dan ook aan de hand van de ontwikkelingen.

Inleiders

  • Robert van der Jagt (voorzitter Commissie Wetsvoorstellen, Meijburg & Co)
  • Ruud van den Dool (zelfstandig gevestigd fiscalist en docent, tevens extern wetenschappelijk adviseur SRA en of counsel diverse advieskantoren)
  • Cor Overduin (Grant Thornton)
  • Angelique Perdaems (Hertoghs Advocaten)

Toelichting programma
Nadat het concept wetsvoorstel is besproken volgen er twee interactieve sessies waarin dagvoorzitter Robert van der Jagt in gesprek gaat met Cor Overduin, Ruud van den Dool en Angelique Perdaems.

Vermogenswinstbelasting 2027 – Toekomstige belastingheffing op vermogen
Indien het (concept) wetsvoorstel is gepubliceerd, zal worden ingegaan op het nieuwe stelsel dat moet voorzien in een heffing op basis van het werkelijke rendement. Wat zijn de belangrijkste kenmerken, welke haken en ogen kleven hier aan en wat zijn de gevolgen voor de praktijk?

Procedure inzake rechtsherstel box 3 en verzoeken tot ambtshalve vermindering
Na een schets van de stand van zaken gaan we nader in op de rechtsvragen die centraal staan in de verschillende proefprocedures.

Formeelrechtelijke aspecten
Tijdens dit onderdeel wordt aandacht besteed aan de positie van de adviseur; de civielrechtelijke aspecten, formeelrechtelijke aspecten, zorglicht en aansprakelijkheid van de adviseur.

Kosten
De kosten voor deelname bedragen € 195,- (excl. btw).

Max. aantal deelnemers
Er kunnen maximaal 100 NOB-leden aan deze bijeenkomst deelnemen. Inschrijvingen geschieden in volgorde van binnenkomst van aanmelding. Het minimum aantal bedraagt 30. Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald dan behoudt de SOB zich het recht voor de bijeenkomst te annuleren.

U kunt zich voor deze cursus aanmelden via uw Persoonlijke Pagina, of via deze link.

Annulering
Annulering is uitsluitend per e-mail mogelijk. Tot 8 weken voor de eerste cursusdag van de bijeenkomst kan dat kosteloos. Bij annulering tussen 8 en 4 weken voor de eerste cursusdag wordt 50% van de cursusprijs in rekening gebracht; bij annulering binnen 4 weken voor de eerste cursusdag 100%. Plaatsvervanging is mogelijk zonder annuleringskosten, mits het om een vervanger gaat die kwalificeert voor de betreffende cursus. In dat geval wordt € 50,- administratiekosten in rekening gebracht.

NOB PoortPraat
Onze podcast NOB PoortPraat over dit onderwerp al geluisterd? Belastingheffing in Box 3 houdt de gemoederen al enige tijd bezig. In 2027 moet er een nieuw Box 3 stelsel komen. Wat gaat dat stelsel brengen? En wat zijn de haken en ogen die met de komst er van gemoeid gaan? In de tweede aflevering van NOB PoortPraat gaat Donatello Piras hierover in gesprek met Robert van der Jagt en Cor Overduin.

U kunt u hier inschrijven voor dit PE-seminar

Bijlage(n)

Praktische informatie

Datum

6 november 2023 @ 15:00 19:15

Activiteit

PE-seminar

Inleider(s)

zie programma

PE-uren

3

Soort PE

vaktechnisch

Locatie

Hotel van der Valk | Utrecht

Winthontlaan 4 -6
Utrecht, Utrecht 3526KV Nederland
030 8000 800
Bekijk de site van Locatie
€195,00 excl. btw

Deel dit evenement