Annulering

Reguliere annuleringsbeleid

Annulering is uitsluitend per e-mail (peprogramma@nob.net) mogelijk. Tot 8 weken voor de eerste cursusdag kan dat kosteloos. Bij annulering tussen 4 en 8 weken voor de eerste cursusdag wordt 50% van de cursusprijs in rekening gebracht; bij annulering binnen 4 weken voor de eerste cursusdag 100%. Indien uw plaats kan worden ingevuld met een plaatsvervanger van de reservelijst brengen wij u uitsluitend € 50,- administratiekosten in rekening. Mocht invulling van de plaats van de reservelijst niet mogelijk zijn dan kan het NOB-lid dat annuleert zelf iemand aandragen voor plaatsvervanging. Deze vervanger moet kwalificeren voor de betreffende bijeenkomst. Ook in dat geval is € 50,- administratiekosten verschuldigd.

Belangrijk: Ook bij ziekte worden annuleringskosten in rekening gebracht. Dat geldt ook bij een annulering vanwege een positieve coronatest. We gaan er vanuit dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en niet naar de cursuslocatie komt met een positieve coronatest en zo andere cursisten niet blootstelt aan onnodige risico’s.

Last minute annuleringen worden door onze locaties niet gecrediteerd. Als we de kosten niet doorbelasten en deze voor onze rekening nemen, moeten wij deze doorberekenen in de cursusprijzen.  Met stijgende cursusprijzen als gevolg. Het bestuur van de SOB wil dit voorkomen. Zij vindt het niet reëel om de kosten van last-minute annuleringen af te wentelen op het collectief.