PE-cursus Overdrachtsbelasting

Doelgroep
De cursus richt zich op gewone NOB-leden die werkzaam zijn in de nationale praktijk of de private-equity praktijk.

Docenten
Aad Rozendal (zelfstandig adviseur)

Cursusinhoud
Overdrachtsbelasting
Bij vastgoedtransacties speelt de heffing van overdrachtsbelasting een belangrijke rol. Deze cursus is bedoeld voor belastingadviseurs die een goed en actueel beeld willen krijgen van de belangrijkste overdrachtsbelastingaspecten van vastgoedtransacties. Tijdens de cursus zal aandacht worden besteed aan het belastbare feit, de regels voor vastgoedlichamen, grondslagverminderingen en enkele belangrijke vrijstellingen zoals de samenloopvrijstelling en de vrijstelling bij fusies, splitsingen en reorganisaties.

Werkwijze
Overdrachtsbelasting
De materie wordt door de docent in behandeld aan de hand van een mixture van theorie en praktijk met de nadruk op actuele ontwikkelingen.

Voorbereiding
Uit de evaluaties van eerder georganiseerde bijeenkomsten blijkt dat de deelnemers aan PE-bijeenkomsten behoefte hebben aan diepgang. Om ervoor te zorgen dat de inleiders snel de diepte in kunnen gaan, worden de docenten in de gelegenheid gesteld literatuur ter voorbereiding aan te bevelen. Als de docenten van deze mogelijkheid gebruik maken, ontvangt u de lijst met aanbevolen literatuur en jurisprudentie per mail uiterlijk twee weken voor de bijeenkomst. Voor de goede orde: deelnemers zijn niet verplicht deze literatuur te bestuderen.

Praktische gegevens

Werktijden: 09.45 uur – 17.15 uur
Kosten: € 390,- (excl. btw, incl. lunch) 
Deelnemers:   maximaal 24 personen
Aantal PE-uren:6 (vaktechnisch)