Terugblik ontbijtsessie NOB-Vrouwennetwerk

In het kader van Internationale Vrouwendag organiseerde het NOB-Vrouwennetwerk 8 maart een ontbijtsessie. Het onderwerp van deze ontbijtsessie was (gender)gelijkheid op de werkvloer. De ontbijtsessie startte met Joline Heusinkveld van Women Inc. Zij ging in op de ongelijke positie van vrouwen in Nederland en dan met name over de financiële positie van vrouwen, zo ook op de werkvloer. Tijdens het ontbijt gingen de deelnemers hierover met elkaar in gesprek en werden ervaringen uitgewisseld. 

Uit die gesprekken kwam onder andere naar voren dat vrouwen vaak te streng zijn naar elkaar toe. Als het gaat om taakverdeling privé, vrouwen geneigd zijn alle huishoudelijke- en zorgtaken op zich te nemen. Maar ook dat vrouwen een onderdeel zijn van de oplossing en dat we voor elkaar moeten opstaan.

Verder kwam naar voren dat er wel een verandering merkbaar is. Zo heeft de jongere generatie meer oog voor (gender)gelijkheid. Het is vooral belangrijk dat de verandering er komt en dat we iedereen mee krijgen. De belangrijkste boodschap die meegegeven werd deze ochtend en waar ook Joline ook haar verhaal mee afsloot, ‘verander niet de vrouwen maar verander het systeem’.

Het laatste nieuws