Laden Evenementen

Arresten analyseren

  • Dit evenement is voorbij.

Op 27 september 2023 kunt u deelnemen aan de  PE-cursus ‘Arresten analyseren’, bestemd voor gewone leden van de NOB. De cursus maakt onderdeel uit van het Programma Permanente Educatie en wordt periodiek aangeboden. 

Het kunnen lezen en analyseren van belastingarresten behoort tot de basisvaardigheden van elke fiscalist. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Methoden voor het snel kunnen doorgronden van belastingarresten van de Hoge Raad (Waar geeft de Hoge Raad rechtsregels en hoe zijn die te herkennen? Daarbij wordt tevens ingegaan op de betekenis van de diverse toverformules en afdoeningen die de Hoge Raad hanteert) 
  • De werkwijze van de Hoge Raad bij het ontwikkelen van rechtsregels

De docent is Allard Lubbers (hoogleraar belastingrecht aan de Universiteit Leiden en Partner bij Lubbers, Boer & Douma).

Annulering is uitsluitend mogelijk per e-mail. Tot 8 weken voor de eerste cursusdag van de bijeenkomst kan dat kosteloos. Bij annulering tussen 8 en 4 weken voor de eerste cursusdag van de bijeenkomst wordt 50% van de cursusprijs in rekening gebracht; bij annulering binnen 4 weken voor de eerste cursusdag 100%. Plaatsvervanging is mogelijk zonder annuleringskosten, mits het om een vervanger gaat die kwalificeert voor de betreffende cursus. In dat geval wordt € 50,- administratiekosten in rekening gebracht.

Inschrijving en voorwaarden

Er kunnen maximaal 20 NOB-leden aan deze bijeenkomst deelnemen. Het minimum bedraagt 18. Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald dan behoudt de SOB zich het recht voor de bijeenkomst te annuleren. Aan deze bijeenkomst kunnen geen aspirant-leden deelnemen. Inschrijving is op volgorde van binnenkomst van aanmelding. 

U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden via  uw persoonlijke pagina of via de link onderaan de pagina. 

InschrijvenArresten analyseren I

Praktische informatie

Datum

september 27 @ 14:00 – 17:15

Activiteit

PE-Vaardigheidstraining

Inleider (s)

Allard Lubbers

PE-uren

3

Soort PE

Vaktechnisch

Locatie

Hotel van der Valk | Utrecht

Winthontlaan 4 -6
Utrecht, Utrecht 3526KV Nederland
030 8000 800
Bekijk de site van Locatie
€195,00 excl. btw, incl. lichte maaltijd

Deel dit evenement