Laden Evenementen

Export Controls

  • Dit evenement is voorbij.

Op 25 september 2023 vindt de ‘PE-cursus ‘Export Controls’ plaats. 

Programma
De cursus richt zich op export controls in brede zin, hetgeen ziet op maatregelen die overheden nemen om de verspreiding en het gebruik van bepaalde goederen en diensten te monitoren dan wel te beperken. De maatregelen worden vooral genomen in het licht van nationale en internationale veiligheid, het tegengaan van de productie van massavernietigingswapens en onderdrukking. Aandacht wordt besteed aan wetgeving in het kader van Dual-Use items en sancties. Ook worden de (mogelijke) gevolgen van overtredingen van deze maatregelen behandeld. Tot slot komen enkele bijzondere internationale aspecten van export controls wetgeving aan bod, toegelicht met praktijk voorbeelden.

Doelgroep
De cursus kan door alle gewone leden van de NOB worden bijgewoond. U hoeft geen douanespecialist te zijn. Deelname door aspirant-leden is niet mogelijk. De cursus werd ook aangeboden in de Beroepsopleiding Belastingadviseurs, maar is voor de PE-versie aangepast aan de doelgroep.

Annulering
Annulering is uitsluitend per e-mail mogelijk. Tot 8 weken voor de eerste cursusdag van de bijeenkomst kan dat kosteloos. Bij annulering tussen 8 en 4 weken voor de eerste cursusdag wordt 50% van de cursusprijs in rekening gebracht; bij annulering binnen 4 weken voor de eerste cursusdag 100%. Plaatsvervanging is mogelijk zonder annuleringskosten, mits het om een vervanger gaat die kwalificeert voor de betreffende cursus. In dat geval wordt € 50,- administratiekosten in rekening gebracht.

Max. aantal deelnemers
Er kunnen maximaal 24 NOB-leden aan deze bijeenkomst deelnemen. Inschrijvingen geschieden in volgorde van binnenkomst van aanmelding. Het minimum aantal bedraagt 12. Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald dan behoudt de SOB zich het recht voor de bijeenkomst te annuleren. 

U kunt zich voor deze cursus aanmelden via uw Persoonlijke Pagina, of via deze link

Praktische informatie

Datum

25 september 2023 @ 14:00 17:15

Activiteit

PE-cursus

Inleider(s)

Tim Hesselink (Kneppelhout) en Erik Pulles (Meijburg & Co)

PE-uren

3

Soort PE

Vaktechnisch

Locatie

Hotel van der Valk | Utrecht

Winthontlaan 4 -6
Utrecht, Utrecht 3526KV Nederland
030 8000 800
Bekijk de site van Locatie
€195,00 excl. BTW

Deel dit evenement