Laden Evenementen

JOB-lezing “Verschillende aspecten van CBAM”

  • Dit evenement is voorbij.

Op woensdag 24 januari 2024 organiseert de Commissie Vaktechniek de JOB-lezing “Verschillende aspecten van CBAM”.

In deze lezing geeft Martijn Schippers een introductie over Carbon Border Adjustment Mechanism (CBAM) en bespreekt hij de relevante aspecten van deze nieuwe verordening . Deze nieuwe verordening speelt een centrale rol in het Europese Green Deal-initiatief en is gericht op het aanpakken van CO2 uitstoot door bedrijven die in de EU invoeren. Deze ingewikkelde nieuwe regelgeving heeft een behoorlijke impact op het bedrijfsleven, met name vanwege de bijbehorende compliance verplichtingen. Daarnaast is het interessant om na te gaan in hoeverre de nieuwe regelgeving doeltreffend is. Dit zal allemaal aan bod komen tijdens onze lezing.

Martijn Schippers is werkzaam in het indirecte belastingen-team van EY en specialiseert zich met name in douane- en sustainability kwesties. Daarnaast is hij gepromoveerd en werkzaam aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Aanmelden
De lezing is enkel bedoeld voor JOB-leden. Het maximum aantal deelnemers bedraagt 60. Aanmelden kan via je Persoonlijke Pagina of via de onderstaande button. Plaatsing geschiedt op basis van binnenkomst van aanmelding. Schrijf je dus snel in!

Praktische informatie

Datum

24 januari @ 19:00 20:00

(ontvangst met broodjes vanaf 18:30 uur, na afloop borrel)

Activiteit

JOB-lezing

Inleider

Martijn Schippers

PE-uren

1

Soort PE

Vaktechnisch

Locatie

EY Rotterdam

Boompjes 258
Rotterdam, 3011 XZ
Bekijk de site van Locatie
Gratis

Deel dit evenement