Laden Evenementen

MOB-lezing: De fiscale behandeling van transactiekosten

  • Dit evenement is voorbij.

Op donderdag 4 april 2024 verzorgen Arjan de Winter, Joppe de Bruijn en Chiara Lillu de MOB-lezing ‘De fiscale behandeling van transactiekosten’. De lezing vindt plaats bij De Veranda te Amsterdam.

De belastingaspecten van transactie-gerelateerde kosten zijn sinds jaar en dag veelvuldig onderwerp van discussie en gesprek tussen cliënt, belastingadviseur en inspecteur. Het Europese Hof van Justitie geeft blijkens een vrijwel continue stroom aan jurisprudentie aan dat dit onderwerp nog altijd op btw-vlak ruimte tot interpretatie laat. Tijdens de lezing zullen de verschillende vpb- én btw-aspecten van transactiekosten de revue passeren, zoals de allocatie van aan- en verkoopkosten aan de onderneming van de belastingplichtige, de tijdstipbenadering en aftrekbaarheid van de kosten voor de berekening van de verschuldigde vennootschapsbelasting, alsmede het afnemerschap van de onderliggende diensten voor de btw en het onderscheid in de aftrekbaarheid van btw tussen aankoop-, verkoop- en financieringskosten. Bovendien wordt aandacht besteed aan de diverse uitspraken van nationale en Europese rechters, waarbij specifiek een link zal worden gelegd tussen deze uitkomst van deze jurisprudentie en de fusie- en overnamepraktijk van alledag.

De MOB-lezing wordt verzorgd door Arjan de Winter, Joppe de Bruijn en Chiara Lillu van de M&A tax praktijk van Deloitte. Arjan de Winter en Chiara Lillu zijn gespecialiseerd in indirecte belastingen. Joppe de Bruijn is vpb specialist. De sprekers zijn op dagelijkse basis betrokken bij toonaangevende nationale en internationale fusies, overnames en herstructureringen, waaronder ook leveraged buyouts, fund of funds, beursintroducties, SPAC’s en het van de beurs halen van fondsen. Hun klantenportefeuille bestaat voornamelijk uit private equity huizen, corporates die betrokken zijn bij transacties en portfolio bedrijven in handen van private equity.

Aanmelden
De lezing is enkel bedoeld voor MOB-leden*. Het maximum aantal deelnemers bedraagt 30. Aanmelden kan via je Persoonlijke Pagina of via de onderstaande button. Plaatsing geschiedt op basis van binnenkomst van aanmelding. Schrijf je dus snel in!

Kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst. Maar wie na 26 maart annuleert wordt € 50 administratiekosten in rekening gebracht. Plaatsvervanging is mogelijk zonder annuleringskosten, mits het om een vervanger gaat die kwalificeert voor deze bijeenkomst. Annulering is uitsluitend per mail (n.baykal@nob.net) mogelijk. De administratiekosten worden ook in rekening gebracht aan leden die niet komen opdagen. Deze vervanger moet 5-10 jaar als universitair gevormd fiscalist actief zijn in het vak. Het gaat in 2024 om de leden die zijn toegelaten in de periode 1 januari 2014 t/m 31 december 2018.

* Doelgroep Medior Orde van Belastingadviseurs
Het NOB-ledenbestand kent verschillende groepen. De twee uitersten zijn de beginners aan de ene en de adviseurs met meer dan tien jaar werkervaring aan de andere kant. Daartussen functioneert een derde groep: adviseurs die vijf tot tien jaar actief zijn in het vak als universitair gevormd fiscalist. Het gaat in 2024 om de leden die zijn toegelaten in de periode 1 januari 2014 t/m 31 december 2018. De Medior Orde van Belastingadviseurs (MOB) organiseert bijeenkomsten om deze leden nauwer met elkaar, maar ook met professionals uit het bedrijfsleven in contact te brengen. Achterliggende gedachte is dat het vak na vijf jaar anders en veelzijdiger wordt en dat het nuttig is daarover te praten met beroepsgenoten die in dezelfde situatie verkeren.

Praktische informatie

Datum

4 april @ 18:30 19:30

(ontvangst met broodjes vanaf 18.00 uur, na afloop borrel)

Activiteit

MOB-lezing

Inleider

Arjan de Winter, Deloitte
Joppe de Bruijn, Deloitte
Chiara Lillu, Deloitte

PE-uren

1

Soort PE

Vaktechnisch

Locatie

De Veranda

Amstelveenseweg 764
Amsterdam, 1081 JK
Bekijk de site van Locatie
Gratis

Deel dit evenement