Laden Evenementen

MOB-lezing: Earn-out’s bij overnames; fiscale kansen en risico’s

  • Dit evenement is voorbij.

Op donderdag 30 mei 2024 verzorgen Jelmer Post (Meijburg & Co, UvA) en Fons Korstanje (Waterland) de MOB-lezing ‘Earn-out’s bij overnames; fiscale kansen en risico’s’. De lezing vindt plaats bij De Veranda te Amsterdam.

In de overnamepraktijk wordt regelmatig gebruik gemaakt van earn-outs als onderdeel van een (ver)koopprijs; vooral in tijden van onzekerheid op het gebied van (schommelende) renten, wijzigingen in de wetgeving en technologische – en geopolitieke ontwikkelingen. Een earn-out is een financieringsmechanisme dat wordt gebruikt bij de verkoop van een onderneming waarbij de verkoper een deel van de koopprijs pas ontvangt als de onderneming na de overname een bepaald ‘doel’ – dat bijvoorbeeld afhankelijk is van de omzet of de winst – heeft behaald.

In deze MOB-lezing zal Fons Korstanje ingaan op het krachtenveld van een transactie waaronder een earn-out tot stand komt; wat is nou precies het doel van een investeerder om zo’n mechanisme te bedingen en wat zijn de veelvoorkomende voorwaarden daarbij? Vervolgens zal Jelmer Post ingaan op de fiscale behandeling van earn-outs en specifiek stilstaan bij de mogelijke gevolgen voor de loonheffingen. Recent is in het Maanblad Belasting Beschouwingen een artikel van Jelmer Post over het onderwerp verschenen.

Aanmelden
De lezing is enkel bedoeld voor MOB-leden*. Het maximum aantal deelnemers bedraagt 30. Aanmelden kan via je Persoonlijke Pagina of via de onderstaande button. Plaatsing geschiedt op basis van binnenkomst van aanmelding. Schrijf je dus snel in!

Kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst. Maar wie na 21 mei annuleert wordt € 50 administratiekosten in rekening gebracht. Plaatsvervanging is mogelijk zonder annuleringskosten, mits het om een vervanger gaat die kwalificeert voor deze bijeenkomst. Annulering is uitsluitend per mail (n.baykal@nob.net) mogelijk. De administratiekosten worden ook in rekening gebracht aan leden die niet komen opdagen. Deze vervanger moet 5-10 jaar als universitair gevormd fiscalist actief zijn in het vak. Het gaat in 2024 om de leden die zijn toegelaten in de periode 1 januari 2014 t/m 31 december 2018.

* Doelgroep Medior Orde van Belastingadviseurs
Het NOB-ledenbestand kent verschillende groepen. De twee uitersten zijn de beginners aan de ene en de adviseurs met meer dan tien jaar werkervaring aan de andere kant. Daartussen functioneert een derde groep: adviseurs die vijf tot tien jaar actief zijn in het vak als universitair gevormd fiscalist. Het gaat in 2024 om de leden die zijn toegelaten in de periode 1 januari 2014 t/m 31 december 2018. De Medior Orde van Belastingadviseurs (MOB) organiseert bijeenkomsten om deze leden nauwer met elkaar, maar ook met professionals uit het bedrijfsleven in contact te brengen. Achterliggende gedachte is dat het vak na vijf jaar anders en veelzijdiger wordt en dat het nuttig is daarover te praten met beroepsgenoten die in dezelfde situatie verkeren.

Praktische informatie

Datum

30 mei @ 18:30 19:30

(ontvangst met broodjes vanaf 18.00 uur, na afloop borrel)

Activiteit

MOB-lezing

Inleider

Jelmer Post (Meijburg & Co, UvA)
Fons Korstanje (Waterland)

PE-uren

1

Soort PE

Vaktechnisch

Locatie

De Veranda

Amstelveenseweg 764
Amsterdam, 1081 JK
Bekijk de site van Locatie
Gratis

Deel dit evenement