Laden Evenementen

MOB-lezing ‘Pillar II’

  • Dit evenement is voorbij.

Je kan er niet meer omheen in de belastingwereld: een minimaal belastingtarief van 15% wordt geïntroduceerd in de nationale wetgeving van verschillende landen vanaf 1 januari 2024. Belastingautoriteiten, adviseurs en bedrijfsfiscalisten hebben de afgelopen periode tijd besteed aan het doorgronden en begrijpen van de Pillar II wetgeving en daarmee de impact op het bedrijfsleven, maar ook hoe voldaan kan worden aan de bijbehorende complianceverplichtingen. Om zowel de visie van adviseurs en bedrijfsfiscalisten samen te brengen organiseert de MOB op 12 oktober een lezing in Amsterdam.

Tijdens deze lezing wordt er allereest een presentatie gegeven over een introductie van Pillar II en een overzicht van de actuele ontwikkelingen door Martijn Munniskma en Steffie Klein. Vervolgens is er een paneldiscussie waarin verschillende bedrijfsfiscalisten hun visie geven op de nieuwe wetgeving en de gevolgen voor het bedrijfsleven over de nieuwe compliance verplichtingen.

Het belooft een interactieve lezing te worden waarin zowel de standpunten vanuit de zijde van de belastingadviseurs als bedrijfsfiscalisten belicht zal worden. Na de lezing is er nog tijd om verder te discussiëren over Pillar II en te netwerken onder het genot van een borrel.

Aanmelden
Wil je aanwezig zijn bij deze lezing, schrijf je dan snel in via je Persoonlijke Pagina of de inschrijflink hieronder.

Max. aantal deelnemers
Er kunnen maximaal 99 MOB-ers* deelnemen. Inschrijvingen gaan in volgorde van binnenkomst van aanmelding. Vanwege het aantal beschikbare plaatsen raden we je aan om je snel aan te melden. Het maximaal aantal deelnemers per kantoor bedraagt vijf.

Kosten/annulering
Aan dit event zijn geen kosten verbonden, maar wie zich opgeeft en niet komt opdagen wordt € 50,- in rekening gebracht. Annulering is uitsluitend mogelijk per e-mail.

LET OP: alleen leden die zich hebben ingeschreven en een bevestiging van plaatsing hebben ontvangen zijn welkom.

* Doelgroep Medior Orde van Belastingadviseurs
Het NOB-ledenbestand kent verschillende groepen. De twee uitersten zijn de beginners aan de ene en de adviseurs met meer dan tien jaar werkervaring aan de andere kant. Daartussen functioneert een derde groep: adviseurs die vijf tot tien jaar actief zijn in het vak als universitair gevormd fiscalist. Het gaat in 2023 om de leden die zijn toegelaten in de periode 1 januari 2013 t/m 31 december 2017. De Medior Orde van Belastingadviseurs (MOB) organiseert bijeenkomsten om deze leden nauwer met elkaar, maar ook met professionals uit het bedrijfsleven in contact te brengen. Achterliggende gedachte is dat het vak na vijf jaar anders en veelzijdiger wordt en dat het nuttig is daarover te praten met beroepsgenoten die in dezelfde situatie verkeren.

Praktische informatie

Datum

12 oktober 2023 @ 18:30 20:00

(ontvangst met broodjes vanaf 18.00 uur, na afloop borrel)

Activiteit

MOB-lezing

Inleiders

Martijn Munniksma (EY)
Steffie Klein (Loyens & Loeff)

panelleden
Geerco Bargeman (Ahold Delhaize)
Caspar Bonnemaijer (Tetra Laval)
Shirin Delfan (ASM International)
Sammy Wye (OCI)
Abdel Moukhal (Booking.com)

PE-uren

1,5

Soort PE

vaktechnisch

Locatie

EY Amsterdam

Antonio Vivaldistraat 150
Amsterdam, 1083 HP
Gratis

Deel dit evenement