Fiscale Conferentie

Sinds 1994 organiseert de SOB in samenwerking met de Belastingdienst twee keer per jaar de Fiscale Conferentie. Er nemen steeds tien NOB-leden en tien medewerkers van de Belastingdienst of het ministerie van Financiën aan deel. De conferenties duren twee dagen en worden gehouden op een donderdag en een vrijdag. De conferentieleider is altijd een fiscalist met een grote reputatie op het betreffende gebied.

Doel

Het doel van de Fiscale Conferentie is verdieping van fiscale techniek en uitwisseling van kennis en ervaring tussen de Belastingdienst/Financiën en de adviespraktijk. Iedereen neemt deel op persoonlijke titel; daardoor kan vrijuit gediscussieerd worden over de fiscale problematiek die aan de orde is.

De kwaliteit van de deelnemers bepaalt voor een belangrijk deel de kwaliteit van de conferentie. De deelnemers moeten dan ook van een vergelijkbaar technisch niveau zijn. Het gaat om fiscalisten die zich intern en/of extern geprofileerd hebben als deskundige op het betreffende gebied. Dat kan blijken uit publicaties, procedures, advisering en/of een interne knowhow-functie. Behoudens uitzonderingen beschikken de deelnemers over een zeer ruime ervaring.

Verslagen

Van elke Conferentie verschijnt kort na de conferentie een verslag in het Weekblad Fiscaal Recht en op het besloten gedeelte van onze website.

.