U bent hier

Inleidend college Praktische Comptabele Toepassingen 1

10 december 2014

Nogal wat cursisten hebben moeite met de voorbereidingsopdrachten voor de cursus Praktisch Comptabele Toepassingen 1 . Mogelijke oorzaak is dat in de fiscale opleidingen aan de universiteiten geen of weinig aandacht meer aan dit vak wordt besteed. Om de cursisten te helpen wordt twee keer per jaar een inleidend college van een halve dag gegeven. Deelname is vrijwillig. Er worden geen dagdelen toegekend.

Doelgroep
Aspirant-leden die in het betreffende seizoen de cursus PCT1 willen volgen. De cursus richt zich in eerste instantie op aspirant-leden die zich inschrijven voor de cursus PCT1 VPB. Ook aspirant-leden die de IB-variant of de OB-variant volgen, mogen zich voor deze cursus inschrijven.

Docenten
P.J.Th.M. Steeghs RA (belastingadviseur) of drs. M.H.M. Smeets (universitair docent aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam)

Werkwijze
In het inleidend college wordt de basis van de stof uitgelegd, zodat de voorbereidingsopdrachten voor de cursus PCT1 gemakkelijker en sneller kunnen worden gemaakt. Voor het college zelf hoeft geen voorbereidingsopdracht te worden gemaakt.

De literatuur voor de cursus PCT1 VPB en IB is het boek ‘Boekhouden Geboekstaafd, Boek op maat voor cursus Praktische Comptabele Toepassingen 1 VPB (Beroepsopleiding Belastingadviseurs)’. De cursist ontvangt dit boek voorafgaand aan het college. Het boek dient te worden meegenomen naar het college. 

Praktische gegevens
Tijdsbeslag: 1 middag
Werktijden: 13.30 uur tot 17.00 uur
Kosten: € 110,00 (excl. btw)
 € 23,95 (excl. btw) ‘Boekhouden Geboekstaafd, Boek op maat voor cursus Praktische Comptabele Toepassingen 1 VPB (Beroepsopleiding Belastingadviseurs)’ 
Deelnemers: minimaal 12 personen