Algemene Introductie

Doelgroep

Alle aspirant-leden. Voor deze cursus, die verplicht is, worden geen dagdelen voor de Beroepsopleiding Belastingadviseurs gehonoreerd.

Opzet

De Algemene Introductie bestaat uit:
• een introductiebijeenkomst (2 dagdelen)
• de cursus Ethiek die in het derde lidmaatschapsjaar wordt gevolgd (1 dagdeel)
• het bijwonen van een jaarcongres
De introductiebijeenkomst bestaat uit een ochtend en middag.

Docenten Introductiebijeenkomst

Nederlands Debat Instituut

Dirk van Dorsselaer, Roderik van Grieken, Arthur Noordhuis en Donatello Piras.

Belastingdienst/ministerie van Financiën

Abderrahim Amakran (Coördinerend senior adviseur vennootschapsbelasting, Directie Vaktechniek Belastingdienst), Barbara Butzelaar (secretaris van de kennisgroep ‘omzetbelasting algemeen’ en inspecteur omzetbelasting), Robert Trijsburg (senior beleidsadviseur ministerie van Financiën) en Frouke Verberk (inspecteur Belastingdienst kantoor Buitenland Heerlen).

NOB-leden

Nancy ten Broek (Flynth adviseurs & accountants B.V.), Harry Corbeek (lid commissie Beroepszaken, BDO), Paul Halprin (lid van de Raad van Tucht en de commissie Knelpunten, HALPRIN LAW), Frank Herreveld (Herreveld Van Sprundel en Partners), Regina van der Kuip (PwC) en Wendy Nent-Vroomen (lid sectie Formeel Belastingrecht, BDO).  

Cursusdoel Introductiebijeenkomst

Aspirant-leden kennis laten maken met de NOB, de Beroepsopleiding Belastingadviseurs, de Jonge Orde van Belastingadviseurs en de Belastingdienst en andere startende belastingadviseurs. Tijdens deze introductiebijeenkomst wordt op een interactieve wijze aandacht besteed aan de gedrags- en beroepsregels waaraan NOB-leden zich dienen te houden. Ook wordt aandacht besteed aan de AWR en het strafrecht.

Voorbereiding Introductiebijeenkomst

De deelnemers ontvangen de belangrijkste bepalingen uit relevante wet- en regelgeving toegestuurd. Deze dienen vóór de cursus te worden doorgenomen.

Werkwijze Introductiebijeenkomst

De introductiebijeenkomst vindt plaats in een interactieve setting. Er is ruimschoots de mogelijkheid om vragen te stellen en deel te nemen in debatten, discussies en vraaggesprekken met vakgenoten, bestuursleden- en docenten van de NOB en de Belastingdienst.

Praktische gegevens

Tijdsbeslag1 dag
Werktijden9.00 – 17.00 uur
Kosten€ 250,- ex BTW (incl. lunch)
DeelnemersMaximaal 30 personen