Ethiek – beroepsethische training

Doelgroep

Alle aspirant-leden die vanaf 1 juli 2018 zijn toegelaten tot het lidmaatschap. De cursus wordt gevolgd in het derde lidmaatschapsjaar. Voor deze cursus, die verplicht is, worden geen dagdelen voor de Beroepsopleiding Belastingadviseurs gehonoreerd.

Docenten

Dagvoorzitter/moderator:Donatello Piras (Nederlands Debat Instituut)
Inleider/panellid:Edgar Karssing (universitair hoogleraar filosofie, beroepsethiek en integriteitsmanagement aan Nyenrode Business Universiteit)
NOB-leden/panel:Pieter Asjes (AsjesBisseling Belastingadviseurs), Harry Corbeek (BDO),
Jennifer Evers (Meijburg & Co), Jurgen Kuiper (Loyens & Loeff),
Patrick van Min (Deloitte) en Charlotte Persoon (jurist beroepszaken NOB)

Voorbereiding

De deelnemers wordt gevraagd de DilemmApp te downloaden. Aspirant-leden zijn verplicht tien dilemma’s in te vullen. Na het beantwoorden van ten minste 10 dilemma’s ontvangen zij een beschrijving van een persoonlijk profiel, dat twee weken voorafgaand aan de cursusdag aan het bureau gemaild dient te worden. Ook wordt de deelnemers gevraagd een eigen geanonimiseerde casus aan te leveren.

Cursusinhoud

De cursus staat volledig in het teken van beroepsethiek. Zijdelings zal aandacht worden besteed aan fiscale ethiek. In een interactieve setting neemt een professionele dagvoorzitter van het Nederlands Debat Instituut u mee door de cursus. Naast een tweetal inleidingen door Edgar Karssing gaan de deelnemers uiteen in groepjes om eigen casus te bespreken. Ook is er een panel om vragen uit de zaal en praktijkcasus te bespreken.

Het doel van de dag is:

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

Praktische gegevens

Tijdsbeslag:0,5 dag
Werktijden:09.15 tot 12.35 uur
Kosten:€ 150,00 (excl. btw)
Deelnemers:maximaal 50 personen

Inschrijven voor deze cursus is mogelijk via uw Persoonlijke Pagina. Dit kan alleen als de cursus onderdeel uitmaakt van uw traject.