Persoonlijke Effectiviteit

Het vaardighedentraject bevat de volgende cursussen:

Persoonlijke Effectiviteit4 dagdelen
Effectief Communiceren4 dagdelen
Adviesvaardigheden4 dagdelen
Argumenteren4 dagdelen
Onderhandelen4 dagdelen
Presenteren4 dagdelen
Procesvoering4 dagdelen

Cursisten die voor dit  vaardighedentraject kiezen, dienen 20 van de 28 dagdelen te volgen. De cursussen ‘Persoonlijke Effectiviteit’, ‘Effectief Communiceren’ en ‘Adviesvaardigheden’ zijn verplicht in dit traject. Voor de invulling van de resterende 8 dagdelen kan gekozen worden uit de cursussen Argumenteren, Onderhandelen, Presenteren en Procesvoering. Voor cursisten die een technisch-fiscaal traject volgen is het mogelijk om losstaande modules uit het vaardighedentraject te volgen onder voorwaarde dat de cursist eerst de cursus Persoonlijke Effectiviteit volgt.

Cursussen uit het keuzeprogramma kunnen gelijktijdig worden gevolgd met cursussen van het vaardighedentraject.

Doelgroep

De cursus Persoonlijke Effectiviteit is een verplichte cursus die als eerste (bij voorkeur in het eerste lidmaatschapsjaar) gevolgd dient te worden. Dat geldt zowel voor cursisten die het vaardighedentraject volgen als voor cursisten die een technisch traject volgen en vaardigheidstrainingen als keuzevak willen inbrengen.

Docenten

De cursus wordt afwisselend gegeven door Marc Vos, Jolande Vos-Verdult, Lotte Hanegraaf en Irene Hagenouw.

Cursusdoel

De cursus Persoonlijke Effectiviteit vormt de basis van het vaardighedentraject. Alle aspirant-leden die een vaardigheidstrainingen willen volgen, dienen deze cursus (bij voorkeur in het eerste jaar) te volgen. Om persoonlijk en professioneel effectief te zijn is het noodzakelijk om inzicht te hebben in onder andere jouw drijfveren, kernwaarden en valkuilen. In deze cursus ga je hier door middel van verschillende oefeningen mee aan de slag, waardoor je meer inzicht krijgt in jezelf en anderen. Na het volgen van deze cursus kun je jezelf beter profileren en doelgerichter werken. Bovendien ben je in staat om effectieve en duurzame samenwerkingen met je collega’s, klanten en leidinggevenden aan te gaan.

Werkwijze

Voor het maken van de voorbereidingsopdrachten en de communicatie docent-cursist zal gebruik gemaakt gaan worden van een blended-learningsysteem.

Website online leeromgeving A New Spring: https://sob.anewspring.nl/

Praktische gegevens

Tijdsbeslag:2 dagen (aansluitend, 4 dagdelen)
Werktijden:dag 1: 10.00 uur tot 20.30 uur
dag 2: 09.00 uur tot 14.00 uur
Kosten:€ 810,00 incl. lunches (excl. btw) incl. diner op dag 1 en hotelovernachting
Deelnemers:maximaal 10 personen

Inschrijven voor deze cursus is mogelijk via uw Persoonlijke Pagina. Dit kan alleen als de cursus onderdeel uitmaakt van uw traject.