Tax & Technology: Trends en toepassingen

Doelgroep

De cursus vormt een onderdeel van het keuzeprogramma. Aspirant-leden die omzetbelastingspecialist zijn kunnen deze cursus niet volgen. Zij volgen de cursus ‘Data analyse en ERP-systemen’.

Cursusleider

Bestuur sectie Tax Technology

Docenten

Ochtend: Eric Dankaart (Belastingdienst)
Middag: Dennis Post (EY) en Fieke van der Vlist (PwC)

Cursusopzet

De opkomst van Tax Technology als vakgebied wordt in deze cursus aan de hand van de steeds verder gaande ontwikkeling van de rekenkracht van computers geschetst. De link naar de mogelijkheden van de inzet van deze technologie op het terrein van de fiscalist wordt in de cursus aan de hand van voorbeelden geschetst. Vanzelfsprekend wordt daarbij ingegaan op het belang voor zowel de bedrijfsfiscalist als de belastingadviseur.

In de ochtend komen de basisbeginselen van tax technology aan bod. De deelnemers krijgen inzicht in de huidige ontwikkelingen. Na een introductie over blockchain, crypto en AI zoomen de docenten in de middag in op de (on)mogelijkheden voor de fiscaliteit met betrekking tot blockchain-technologie Web3 (e.g., DAC8, winstbelastingaspecten van crypto etc.) en (generatieve) kunstmatige intelligentie. Bij de verschillende onderdelen zullen ook de fundamentele beginselen van ‘data’ worden besproken.

Aan het einde van de dag hebben de deelnemers meer zicht op:

  Werkwijze

  Aan de hand van trends en ontwikkelingen geven de docenten u hun visie. Afwisselend zal theorie en casuïstiek behandeld worden.

  Praktische gegevens

  Tijdsbeslag:1 dag (2 dagdelen)
  Werktijden:10.00 uur tot 17.15 uur
  Kosten:€ 260,00 incl. lunch (excl. btw)
  Deelnemers:maximaal 25 personen

  Inschrijven voor deze cursus is mogelijk via uw Persoonlijke Pagina. Dit kan alleen als de cursus onderdeel uitmaakt van uw traject.