Annuleringsvoorwaarden

Reguliere annuleringsbeleid

Annulering is uitsluitend per e-mail mogelijk. Tot 8 weken voor de eerste cursusdag kan dat kosteloos. Bij annulering tussen 4 en 8 weken voor de eerste cursusdag wordt 50% van de cursusprijs in rekening gebracht; bij annulering binnen 4 weken voor de eerste cursusdag 100%. Indien uw plaats kan worden ingevuld met een plaatsvervanger van de reservelijst brengen wij u uitsluitend € 50,- administratiekosten in rekening. Is invulling van de plaats van de reservelijst niet mogelijk dan kan het NOB-lid dat annuleert zelf iemand aandragen voor plaatsvervanging. Deze vervanger moet kwalificeren voor de betreffende bijeenkomst. Ook in dat geval is € 50,- administratiekosten verschuldigd.

Belangrijk

Ook bij ziekte worden annuleringskosten in rekening gebracht.

Last minute annuleringen worden door onze locaties niet gecrediteerd. Als we de kosten niet doorbelasten en deze voor onze rekening nemen, moeten wij deze doorberekenen in de cursusprijzen.  Met stijgende cursusprijzen als gevolg. Het bestuur van de SOB wil dit voorkomen. Zij vindt het niet reëel om de kosten van last-minute annuleringen af te wentelen op het collectief.

Code rood
Wanneer het KNMI voor een willekeurig gebied in Nederland code rood afgeeft voor een betreffende cursusdag, verplaatsen we de cursus. Je bent in dat geval geen kosten verschuldigd.

Code geel en/of oranje
Wanneer het KNMI voor een willekeurig gebied code geel en/of oranje afgeeft voor een betreffende cursusdag, gaat de cursus door. Reis je niet af naar de locatie dan geldt het reguliere annuleringsbeleid.