Effectief begeleiden

Doelgroep

Deze vaardigheidstraining vormt een onderdeel van het Programma Permanente Educatie en is bestemd voor NOB-leden die zich in de praktijk bezig houden met het begeleiden van junior-collega’s en/of werkstudenten. Het maximum aantal deelnemers per kantoor bedraagt 3.
Deelname door aspirant-leden is niet mogelijk.

Cursusinhoud

Tijdens de cursus leer je hoe je op een effectieve manier junior-collega’s en/of werkstudenten met verschillende achtergronden, leeftijden en ervaringen kunt begeleiden. Je krijgt theorie en praktische handvatten aangereikt die direct toepasbaar zijn en je in staat stellen om in te spelen op diverse praktijksituaties. Je wordt hierdoor veelzijdiger in je begeleiding. Je leert hoe je vanuit je eigen stijl collega’s kunt motiveren en hoe je bijdraagt aan een team dat vanuit autonomie en verantwoordelijkheid samenwerkt, waardoor het werkplezier omhoog gaat en er betere resultaten behaald worden.

Docent

Marc Vos (Trainer in het vaardighedentraject Beroepsopleiding Belastingadviseurs, coach en oprichter van Given)

Werkwijze

In de cursus wordt ervaringsgericht gewerkt. De aangeboden theorie en modellen worden door de deelnemers in de cursus toegepast d.m.v. werkvormen en praktijkcasussen. Van de deelnemers wordt een actieve participatie verwacht.

Voorbereiding

De deelnemers worden in de gelegenheid gesteld voorafgaand aan de training een praktijkcasus in te sturen m.b.t. een ervaring in het begeleiden van een collega.

Praktische gegevens

Werktijden: 10.00 – 16.30 uur (ontvangst om 09.30 uur)
Kosten: € 525,- (excl. BTW en incl. lunch)
Deelnemers:maximaal 10 personen, minimaal 7 personen
Aantal PE-uren5 (niet-vaktechnisch)