PE-training Professioneel pitchen voor belastingadviseurs

Doelgroep
Dit programma is bestemd voor NOB-leden. De training ‘Professioneel Pitchen’ is ontworpen voor belastingadviseurs die regelmatig moeten overtuigen. Iedereen die in zijn dagelijks functioneren mede afhankelijk is van heldere en functionele communicatie en puntig wil leren spreken, heeft hier veel baat bij.

Docent
De cursus wordt gegeven door een ervaren trainer van het Nederlands Debat Instituut.

Cursusdoel opzet
De training ‘Professioneel Pitchen’ is gericht op het krachtig overtuigen in een beperkte tijd. Een goede pitch boeit je toehoorder van begin tot eind en zet aan tot actie.

De klassieke pitch komt van het Engelse ‘Elevator Pitch”. U staat in de lift en de CEO komt binnen. Hoe overtuigt u hem voordat hij uitstapt van uw plan? De training geeft u inzicht in de principes van overtuigingskracht en zit boordevol oefeningen. U gebruikt binnen de training zowel voorbeelden uit de eigen werksfeer als een onafhankelijke casus. U krijgt veel persoonlijke feedback en na afloop weet u hoe u een overtuigend en authentiek verhaal kunt houden in verschillende settings. De dag erna kunt u dit meteen toepassen.

Een goede pitch is zeer nuttig om te kunnen houden en toepasbaar in de volgende situaties:

Inhoud
De training ‘Professioneel pitchen’ is opgebouwd uit verschillende onderdelen die de overtuigingskracht en de vaardigheid van de spreker trainen. De basis van overtuigingskracht wordt toegelicht zodat het geheim van overtuigen nooit meer onduidelijk is. Direct daarna wordt er getraind om de verschillende vaardigheden in 1 minuut zo overtuigend mogelijk te krijgen.
De kleine groepsgrootte maakt het makkelijker om de oefeningen af te stemmen op de kennis en ervaring van elke deelnemer. Belangrijke onderwerpen zijn ‘heldere betoogstructuur, non-verbale presentatie,  pakkend spreken en scherp reageren’.

Werkwijze
Voorbereidende denkopdracht
Om te zorgen dat de deelnemers maximaal rendement uit de training halen, ontvangen zij vooraf een aantal vragen om over na te denken. Dit zorgt ervoor dat deelnemers doelbewuster naar de training gaan en daarmee de leeropbrengst wordt vergroot.

Opfristips
Na afloop van de training ontvangen de deelnemers per mail een aantal opfristips met voorbeelden en worden aangemoedigd ook na de training actief aan hun vaardigheden te blijven werken.

Gratis oefenavonden
Ook bieden we de deelnemers de mogelijkheid om deel te nemen aan gratis open oefenavonden. Deze worden maandelijks door het Nederlands Debat Instituut georganiseerd en zijn exclusief toegankelijk voor oud-cursisten. Zo kunt u de aangeleerde vaardigheden in een ontspannen sfeer oefenen.

Praktische gegevens

Werktijden: 13.00 uur – 17.30 uur
Kosten:  € 420,- (excl. btw en incl. broodje voorafgaand)
Deelnemers:  maximaal 7, minimaal 4 personen
Aantal PE-uren:1 (niet-vaktechnisch)

[1] Per jaar mogen vier niet-vaktechnische PE-uren worden ingebracht