Extern PE-aanbod

Aanbod kantoren/niet commerciële instellingen               

Om de leden te helpen bij het voldoen aan hun PE-verplichting, bieden we aan PAOB (het Postacademisch Onderwijs Belastingwetenschap), de NOB-erkende kantoren en de NOB geaffilieerde organisaties en niet-commerciële instellingen de gelegenheid hun PE-aanbod hier te publiceren (onderstaande lijst biedt geen volledig overzicht). Het overzicht bevat uitsluitend PE-activiteiten die worden aangeboden door NOB-erkende belastingadvieskantoren en niet-commerciële instellingen.

De verantwoordelijkheid om te beoordelen of onderstaande PE-activiteiten aan de voorwaarden voldoen, ligt in eerste instantie bij het lid zelf. Daarvoor wordt in het reglement een aantal vereisten geformuleerd waaraan de permanente educatie ten minste moet voldoen. Het is een weloverwogen keuze niet te werken met een puntensysteem waarbij aan cursussen van derden punten worden toegekend. De NOB accrediteert geen cursussen en/of onderwijsinstellingen.

Een overzicht van de PE-bijeenkomsten die de NOB aanbiedt, vindt u op het tabblad ‘aanbod NOB’ op uw Persoonlijke Pagina Permanente Educatie.

Wil je als kantoor of instelling een PE-bijeenkomst op deze pagina plaatsen stuur dan een e-mail met de link naar het programma van de bijeenkomst aan Alexandra Piksen, directeur juridische zaken (a.piksen@nob.net).

PAOB-bijeenkomsten

Het Postacademisch Onderwijs Belastingwetenschap (PAOB) is opgericht om te voorzien in bijscholing op fiscaal terrein, zowel met betrekking tot bestaande als voorgestelde wetgeving, alsook ten aanzien van de ontwikkelingen in de fiscale rechtspraak. Het PAOB richt zich op de Nederlandse fiscale regelgeving en rechtspraak, alsook op de internationale fiscale ontwikkelingen waaronder de ontwikkelingen in het Europese fiscale recht. Het PAOB is een samenwerkingsverband van de fiscale vakgroepen van de Nederlandse universiteiten. PAOB-cursussen hebben een interdisciplinair karakter. Naast belastingadviseurs kunnen er bv. ook fiscalisten werkzaam bij het ministerie van Financiën of de Belastingdienst deelnemen. PAOB-bijeenkomsten kwalificeren om in te brengen als PE-bijeenkomst.

Ga naar https://paob.nl/programma/ voor meer informatie over het programma van PAOB 

Overige bijeenkomsten

Deloitte Finance trainingen: Verdieping in vaktechnische onderwerpen voor fiscalisten en finance professionals 

Deloitte tax webinars: Deze webinars bevatten onderwerpen die actueel en relevant zijn. In de anderhalf uur durende webinars wordt er een combinatie gemaakt van theorie en praktijk. 

Meijburg & Co: Seminars & Tax Trainingen kalender 

Meijburg & Co: Wilt u uitnodigingen ontvangen voor al onze PE-trainingen en seminars? (Vink onder het kopje ‘permissies’, het woord ‘uitnodigingen’ aan): 

the Academy van PwC: Hoogwaardige taxtrainingen
Tax professionals uit alle sectoren kunnen via the Academy hun kennisniveau snel en efficiënt op pijl brengen en verhogen. We bieden korte, praktijkgerichte trainingen van hoogwaardige kwaliteit, gegeven door ervaren taxspecialisten van PwC. Daarbij spelen we altijd in op actuele ontwikkelingen en sectorspecifieke thema’s. U kunt bij ons hier terecht voor vaktechnische trainingen en het trainen van uw vaardigheden.

EY Tax Academy: Het webinar-aanbod van de EY tax Academy bestaat uit live en on-demand webinars van één uur. Ga naar Webinars EY Tax Academy voor meer informatie.

EY webcasts: fiscale experts van EY bespreken actuele fiscale onderwerpen

IBDF: Submit your abstracts for our inaugural Academic Tax Conference (ATC)

Vereniging voor fiscale mediation (VFM): symposium (Voor)overleg met de Belastingdienst” op 21 november 2023 inhet Eye Film Museum te Amsterdam. Kijk hier voor meer informatie en inschrijven.