Sectie Pensioenen

Pensioenen is door de ingewikkelde wet- en regelgeving een complex en specialistisch vakgebied. De sectie pensioenen houdt zich bezig met zowel het pensioen in eigen beheer, het DGA pensioen en collectieve pensioenen. Voor wat betreft het pensioen in eigen beheer staan de gevolgen voor de uitfasering momenteel hoog op de agenda.

De sectie Pensioenen verenigt de NOB-leden die actief zijn op dit specialistische gebied. De sectie organiseert (onder de vlag van de SOB) twee vaktechnische bijeenkomsten per jaar. De bijeenkomsten zijn onderdeel van het Programma Permanente Educatie van de NOB en alleen toegankelijk voor gewone leden. De sectie heeft verder een adviserende rol in de Commissie Wetsvoorstellen en draagt bij aan de inhoud van de Beroepsopleiding Belastingadviseurs voor aspirant-leden.

Bestuursleden

De sectie Pensioenen wordt geleid door een bestuur dat bestaat uit de volgende NOB-leden:

Jong lid

Secretaris

Uitgelicht

Vijf vragen aan Natasja Winter

Natasja Winter, partner bij KWPS, is sinds eind 2023 de nieuwe voorzitter van de NOB-sectie Pensioenen. Vijf vragen aan haar over de sectie en de uitdagingen ten aanzien van de nieuwe pensioenwet. Kun je jezelf kort voorstellen aan de leden en vertellen over je achtergrond en ervaring in de pensioensector?…

Actualiteiten pensioenbegeleiding werkgever

16
nov
Utrecht
16 november 10:30 – 16:45
325,00

Webinar Wet Toekomst Pensioenen

Webinar Wet Toekomst Pensioenen

NOB-BelastingPoort – Wet toekomst pensioenen

Op 1 januari 2023 treedt de Wet toekomst pensioenen in werking. In deze NOB-BelastingPoort ging gespreksleider Michael Visser daarover in gesprek met een aantal gasten uit de adviespraktijk en politiek, van het ministerie van Financiën en andere relevante organisaties.

Nadere reactie Wet toekomst pensioenen

NOB-reactie wetscommentaar n onze eerste reactie deden we suggesties voor (verduidelijkende) vragen en deelden we een aantal bevindingen. In deze nadere reactie lichten we enkele aanvullende vragen en opmerkingen toe.  

Eerste reactie op Wet toekomst pensioenen

NOB-reactie wetscommentaar We zijn positief over het voornemen een meer arbeidsvormneutraal pensioenstelsel in te voeren. Wat betreft de voorgestelde experimenteerruimte voor zelfstandig ondernemers verwachten we dat daar niet of nauwelijks gebruik van zal worden gemaakt.