CESOP – Boetebepalingen en gebruik data vragen om verduidelijking

NOB reactie wetvoorstel PSP CESOP

Uitgelicht 

Op 9 december 2021 is de internetconsultatie Wet implementatie richtlijn betalingsdienstaanbieders gepubliceerd. De NOB had daarbij verschillende vragen over de reikwijdte van bepaalde onderdelen, terwijl zij ook om verduidelijking van gebruikte definities en invulling van formuleringen in diverse bepalingen vroeg. De NOB is verheugd in de memorie van toelichting bij het wetsvoorstel te zien dat dit heeft geleid tot verduidelijkingen en aanpassingen. Toch zijn er nog een aantal punten waar de NOB opmerkingen dan wel vragen bij plaatst naar aanleiding van het recent gepubliceerde wetsvoorstel en de daarbij behorende memorie van toelichting. 

In onze reactie vragen we met name aandacht voor de boetebepalingen, dataverzoeken, het gebruik van data voor andere belastingmiddelen en de aansluiting bij de Europese interpretatie. 

Dit commentaar is tot stand gebracht door de Commissie Wetsvoorstellen, bestaande uit de NOB-leden Robert van der Jagt (voorzitter), Arco Bobeldijk, Matthijs Broekhuizen, Sebastiaan de Buck, Wiebe Dijkstra, Jeroen Elink Schuurman, Michael van Gijlswijk, Martijn Jonkers, Reinout Kok, Netty van Kreveld, Corina van Lindonk, Madeleine Merkx, Jan Nieuwenhuizen, Cor Overduin, Michel Ruijschop, Jeroen van Strien, Max Velthoven, Edwin Visser, Luc van der Voort, David van Wordragen, Pjotr Anthoni (secretaris wetgeving) en Ruben van der Wilt (secretaris wetsuitvoering), de sectie Omzetbelasting bestaande uit de leden Gert-Jan van Norden, Simon Cornielje, Henk Hop, Mirco Marinc, Madeleine Merkx, Lex Neijtzell de Wilde, Trudy Perié, Jan Sanders, Pascal Schrijver, Michel Voets, Walter de Wit en de NOB-leden  Lorenzo de Monye, Lu-Shen Qua, Oscar Smeets en Jochum Zutt.

Gerelateerd