Laden Evenementen

Mandatory Disclosure Rules

Met ingang van 1 juli 2020 zijn de Mandatory Disclosure Rules (‘MDR’) in Nederland in werking getreden. De eerste rapportage deadline voor het melden van meldingsplichtige grensoverschrijdende constructies lag op 31 januari 2021. De tijd heeft niet stil gestaan en ook nu zien we nog ontwikkelingen op MDR vlak. Op 28 april 2023 is bijvoorbeeld de actualisering van de Leidraad meldingsplichtige grensoverschrijdende constructies, ‘Leidraad 2.0’, gepubliceerd, eind februari wordt de conclusie van de Advocaat-Generaal verwacht in een zaak voor het Europese Hof van Justitie waarbij vragen zijn voorgelegd over ondermeer de interpretatie van definities uit de Europese richtlijn, en eind 2024 staat een evaluatie gepland van DAC6. Tijd om dan ook opnieuw stil te staan bij MDR.

Cursusinhoud

In dit seminar zal stil worden gestaan bij deze recente ontwikkelingen, waarbij een vertegenwoordiger van het MDR-team van de Belastingdienst een toelichting geeft op de processen bij de Belastingdienst, en zal uitgebreid stil worden gestaan bij een aantal wezenskenmerken waar in de praktijk het meeste onder wordt gerapporteerd en wat de impact van Leidraad 2.0 hiervoor is.

Doelgroep

Dit seminar is bedoeld voor gewone NOB-leden. Deelname door aspirant-leden is niet mogelijk.

Aanmelden

Aanmelden kan via uw persoonlijke pagina:

Programma

Voorwaarden en annulering

Er kunnen maximaal 75 NOB-leden aan deze bijeenkomst deelnemen. Plaatsing geschiedt op basis van volgorde binnenkomst aanmelding. Het minimum aantal bedraagt 60. Wordt het minimum aantal deelnemers niet behaald dan kunnen we de cursus annuleren.

Wilt u annuleren? Dan verwijzen we naar onze annuleringsvoorwaarden.

Praktische informatie

Datum

22 mei @ 15:30 19:15

Activiteit

PE-seminar

Inleider(s)

Carlijne Brinkers (Loyens & Loeff)
Jan-Willem Gerritsen (Baker & McKenzie)
Jasper Korving (Deloitte)
Corina van Lindonk (Deloitte)
Lieke Mutsaers(Meijburg & Co)
Tom Noë (Belastingdienst Grote Ondernemingen / Unit Internationaal)
Lisanne Rijff (BDO)

PE-uren

3

Soort PE

vaktechnisch

Locatie

Hotel van der Valk | Utrecht

Winthontlaan 4 -6
Utrecht, Utrecht 3526KV Nederland
030 8000 800
Bekijk de site van Locatie
€195,00 (excl. btw en incl. lichte maaltijd)

Deel dit evenement