Laden Evenementen

Safe Harbours en Pillar 2 disclosures in de jaarrekening

  • Dit evenement is voorbij.

Op 20 november 2023 organiseren wij het seminar ‘Safe Harbours en Pillar 2 disclosures in de jaarrekening’.

Op 31 december 2023 is de invoering van het wetsvoorstel Wet minimumwinstbelasting 2024 voorzien, waarbij de zogeheten ‘Pillar 2 GloBE Model Rules’ ingevoerd zullen worden. Grote multinationale- en binnenlandse groepen dienen dan effectief voor verslagjaren vanaf 2024 per jurisdictie minimaal 15% aan belasting te betalen. De Pillar 2 GloBE Model Rules introduceren een geheel nieuw begrippenkader in de Nederlandse wetgeving en vereisen complexe berekeningen om vast te stellen of effectief minimaal 15% aan belasting wordt betaald. Een uitzondering op het maken van complexe berekeningen geldt als een van de veilige haven regels, de Safe Harbours, kan worden ingeroepen.

In dit seminar zullen de verschillende Safe Harbours worden toegelicht, waaronder de Transitional CbCR Safe Harbour, de Simplified Calculations Safe Harbour, de QDMTT Safe Harbour en de Transitional UTPR Safe Harbour. De docenten zullen uitgebreid stil staan bij de Transitional CbCR Safe Harbour, en de bijzonderheden waarmee in de praktijk rekening zal moeten worden gehouden. De docenten zullen tevens ingaan op de impact van Pillar 2 voor de jaarrekening en de onder IFRS vereiste disclosures in de jaarrekening.

Doelgroep

Het seminar is bedoeld voor gewone leden van de NOB. Deelname door aspirant-leden is niet mogelijk.

Aanmelden

Aanmelden kan via uw persoonlijke pagina:

Programma

Voorwaarden en annulering

Er kunnen maximaal 100 NOB-leden aan deze bijeenkomst deelnemen. Plaatsing geschiedt op basis van volgorde binnenkomst aanmelding. Het minimum aantal bedraagt 50. Wordt het minimum aantal deelnemers niet behaald dan kunnen we het seminar annuleren.

Wilt u annuleren? Dan verwijzen we naar onze annuleringsvoorwaarden.

Praktische informatie

Datum

20 november 2023 @ 15:30 19:15

Activiteit

PE-seminar

Inleider(s)

Lieke Mutsaers (Meijburg & Co)
Ronald van den Brekel (EY)
Charlotte Kiès (Loyens & Loeff)

PE-uren

3

Soort PE

Vaktechnisch

Locatie

Hotel van der Valk | Utrecht

Winthontlaan 4 -6
Utrecht, Utrecht 3526KV Nederland
030 8000 800
Bekijk de site van Locatie
€195,00 excl. btw en incl. buffet

Deel dit evenement