Laden Evenementen

Transfer Pricing ‘Intangibles’

Op 1 oktober 2024 kan je deelnemen aan de PE-cursus ‘Intangibles’.

Cursusinhoud

Intangibles is één van de meest uitdagende vraagstukken op Transfer Pricing gebied. Met het toenemende economische belang van kennis, data en dienstverlening, leveren immateriële activa zoals merknamen, octrooien, patenten, kennis en technologie een niet onbelangrijke bijdrage aan de winstgevendheid van steeds meer ondernemingen. Een correcte belastingheffing van winsten gegenereerd met intangibles en helderheid op het gebied van Transfer Pricing is daarom essentieel. De OESO heeft met BEPS Actieplan 8-10 beoogd duidelijkheid te creëren over hoe belastingdiensten en belastingplichtigen om zouden moeten gaan met transfer pricing aspecten van intangibles. Aan de hand van de in 2015 uitgebrachte guidance door de OESO, zullen Transfer Pricing aspecten zoals de definitie van intangibles voor Transfer Pricing doeleinden, de eigendomsvraag, het gebruik en het verkopen van intangibles in concernverband, Transfer Pricing methoden, het ingevoerde begrip ‘hard-to-value intangibles’ en de samenhang tussen intangibles en reguliere intercompany transacties zoals goederen en diensten in deze cursus centraal staan.

Doelgroep

De cursus is bedoeld voor gewone leden van de NOB, die zich in de dagelijkse praktijk bezighouden met TP en de International Tax-praktijk. Aan deze bijeenkomst kunnen geen aspirant-leden deelnemen.

Aanmelden

Aanmelden kan via je persoonlijke pagina:

Programma

Voorwaarden en annulering

Er kunnen maximaal 24 NOB-leden aan deze bijeenkomst deelnemen. Plaatsing geschiedt op basis van volgorde binnenkomst aanmelding. Het minimum aantal bedraagt 20. Wordt het minimum aantal deelnemers niet behaald dan kunnen we de cursus annuleren.

Wil je annuleren? Dan verwijzen we naar onze annuleringsvoorwaarden.

Praktische informatie

Datum

1 oktober @ 10:00 13:15

Activiteit

PE-cursus

Inleider(s)

Jeroen Dijkman (Meijburg & Co)

PE-uren

3

Soort PE

Vaktechnisch

Locatie

Hotel van der Valk | Utrecht

Winthontlaan 4 -6
Utrecht, Utrecht 3526KV Nederland
030 8000 800
Bekijk de site van Locatie
€195,00 (excl. btw)

Deel dit evenement