Laden Evenementen

Wet fiscaal kwalificatiebeleid rechtsvormen (incl. aanpassing FGR)

  • Dit evenement is voorbij.

Op 15 april 2024 organiseren wij het seminar ‘Wet fiscaal kwalificatiebeleid rechtsvormen (incl. aanpassing FGR)’.

Cursusinhoud

De Wet fiscaal kwalificatiebeleid rechtsvormen beoogt hybride mismatches te verminderen in een internationale structuur waarbij een niet-transparante, Nederlandse commanditaire vennootschap (cv), een buitenlandse rechtsvorm die vergelijkbaar is met een niet-transparante, Nederlandse commanditaire vennootschap (cv) of een buitenlandse entiteit die niet vergelijkbaar is met een bestaande Nederlandse rechtsvorm is betrokken. Om dit doel te bereiken wordt enerzijds de open CV afgeschaft en anderzijds de kwalificatiemethode voor buitenlandse rechtsvormen gecodificeerd en aangevuld met twee nieuwe methoden.

Wat zijn de gevolgen van het fiscaal transparant ‘maken’ van de open CV en het open FGR voor het fiscale landschap? Wat betekenen de nieuwe kwalificatiemethoden voor de fiscale praktijk? Dat zijn de centrale vragen in dit seminar. De wet grijpt in op de inkomsten- en vennootschapsbelasting (en de daarmee samenhangende bronbelastingen) en overdrachtsbelasting.

De inleiders zullen eerst het kader schetsen. Daarna richten ze zich op de gevolgen voor de nationale praktijk van de afschaffing van de open CV. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan de wijzigingen ter zake van het fonds voor gemene rekening. Daarna wordt ingegaan op de kwalificatie van buitenlandse rechtsvormen en de impact van de nieuwe kwalificatiemethoden.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor gewone NOB-leden. Aan deze cursus kunnen geen aspirant-leden deelnemen.

Aanmelden

Aanmelden kan via uw persoonlijke pagina:

Programma

Voorwaarden en annulering

Er kunnen maximaal 50 NOB-leden aan deze bijeenkomst deelnemen. Plaatsing geschiedt op basis van volgorde binnenkomst aanmelding. Het minimum aantal bedraagt 30. Wordt het minimum aantal deelnemers niet behaald dan kunnen we de cursus annuleren.

Wilt u annuleren? Dan verwijzen we naar onze annuleringsvoorwaarden.

Praktische informatie

Datum

15 april @ 14:00 17:15

Activiteit

PE-seminar

Inleider(s)

Jeroen Elink Schuurman (PwC)
Ton Stevens(Loyens & Loeff, Tilburg University)
Max Velthoven (EY)

PE-uren

3

Soort PE

vaktechnisch

Locatie

Hotel van der Valk | Utrecht

Winthontlaan 4 -6
Utrecht, Utrecht 3526KV Nederland
030 8000 800
Bekijk de site van Locatie
€195,00 excl. btw

Deel dit evenement