Laden Evenementen

WOZ-actualiteiten

  • Dit evenement is voorbij.

Op 9 oktober kunt u deelnemen aan de PE-cursus ‘WOZ-actualiteiten’

Doelgroep

De cursus is bestemd voor gewone NOB-leden die zich bezighouden met algemeen belastingadvies en aangiften met vastgoedcomponenten lokale belastingen, indirecte belastingen en overdrachtsbelasting. Deelname door aspirant-leden is niet mogelijk.

Programma

Vastgoed heeft een centrale plaats in het bedrijfsproces van cliënten. De waardering van dat vastgoed staat de afgelopen jaren in de schijnwerper. De Wet waardering onroerende zaken (Wet WOZ) neemt daarbij een belangrijke plaats in. Was zij aanvankelijk hoofdzakelijk van betekenis voor lokale heffingen, heden ten dage is zij dat ook voor diverse Rijksbelastingen en -heffingen zoals de vennootschapsbelasting, de inkomstenbelasting, erfbelasting en de milieubelastingen.

Deze cursus gaat aan de hand van casusposities in op de diverse aspecten van de WOZ-waardering. De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • WOZ en actualiteiten
  • ​Fiscale afschrijving op gebouwen en de WOZ-waarde
  • Objectafbakening in de Wet WOZ (ten behoeve van de energiebelasting)
  • Zonnepanelen en WKO 

Annuleren

Inschrijvingen geschieden in volgorde van binnenkomst van aanmelding. Annulering is uitsluitend per e-mail mogelijk. Tot 8 weken voor de eerste cursusdag van de bijeenkomst kan dat kosteloos. Bij annulering tussen 8 en 4 weken voor de eerste cursusdag wordt 50% van de cursusprijs in rekening gebracht; bij annulering binnen 4 weken voor de eerste cursusdag 100%. Plaatsvervanging is mogelijk zonder annuleringskosten, mits het om een vervanger gaat die kwalificeert voor de betreffende cursus. In dat geval wordt € 50,- administratiekosten in rekening gebracht.

Max. aantal deelnemers

Er kunnen maximaal 24 NOB-leden aan deze bijeenkomst deelnemen. Het minimum aantal bedraagt 20.  Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald dan behoudt de SOB zich het recht voor de bijeenkomst te annuleren. Aan deze bijeenkomst kunnen geen aspirant-leden deelnemen. 

Aanmelden

U kunt zich voor deze cursus aanmelden via uw Persoonlijke Pagina, of via deze link: WOZ actualiteiten

Praktische informatie

Datum

9 oktober 2023 @ 15:30 19:15

Activiteit

PE-cursus

Inleider(s)

Olga Menger (Fiscaliade) en Raymond van den Berg (PwC)

PE-uren

3

Soort PE

Vaktechnisch

Locatie

Hotel van der Valk | Utrecht

Winthontlaan 4 -6
Utrecht, Utrecht 3526KV Nederland
030 8000 800
Bekijk de site van Locatie
€195,00 excl. btw

Deel dit evenement