Vijf vragen aan Daniëlle van Geldorp

Daniëlle van Geldorp, belastingadviseur bij Loyens & Loeff, is de nieuwe voorzitter van de Medior Orde van Belastingadviseurs (MOB). Vijf vragen aan haar over de MOB.

Eerst JOB, nu MOB, hoe ging dat?

De overstap van de Jonge Orde van Belastingadviseurs (JOB) naar de Medior Orde van Belastingadviseurs (MOB) verliep verrassend soepel. Bij mijn eerste MOB-event werd ik direct aangesproken door de toenmalige voorzitter die me vroeg of ik na mijn periode bij de JOB ook een rol wilde vervullen binnen de MOB. Mijn ervaringen bij de JOB, zowel in het organiseren van activiteiten als de fijne samenwerking met andere bestuursleden, motiveerde mij om ook bij de MOB actief te worden en ik besloot ervoor te gaan.

Waarom is de MOB opgericht?

De Medior Orde van Belastingadviseurs (MOB) is opgericht om een nauwere band te creëren tussen leden met vijf tot tien jaar werkervaring. In deze fase van hun carrière worden belastingadviseurs en bedrijfsfiscalisten geconfronteerd met nieuwe uitdagingen en complexiteiten in het vakgebied. De MOB biedt een platform waarop we met elkaar in contact kunnen komen, ervaringen kunnen delen en van elkaar kunnen leren.

Waarom zouden MOB-ers naar de activiteiten moeten komen?

Het bijwonen van MOB-activiteiten biedt een unieke kans om een waardevol netwerk op te bouwen en te onderhouden, terwijl je tegelijkertijd op de hoogte blijft van actuele ontwikkelingen in het vakgebied. Het is een laagdrempelige manier om kennis en ervaringen uit te wisselen met andere fiscalisten die zich in min of meer dezelfde carrièrefase bevinden. Het ontmoeten van mensen met vergelijkbare werkervaring, specialisaties en uitdagingen biedt niet alleen waardevolle inzichten, maar maakt ook het delen van kennis en ervaringen gemakkelijker. Dit kan leiden tot onverwachte connecties en nieuwe perspectieven op vakinhoudelijke vraagstukken. De MOB-bijeenkomsten zijn dan ook bedoeld als laagdrempelig platform waarbinnen de leden hun professionele netwerk kunnen uitbreiden én zich inhoudelijk verder kunnen ontwikkelen.

Wat zijn de plannen voor 2024?

Voor 2024 staan er drie lezingen op de planning. De eerste ‘De fiscale behandeling van transactiekosten’ is op 4 april en de tweede ‘Earn-out’s bij overnames: fiscale kansen en risico’s’ staat gepland voor 30 mei. Ook dit najaar willen we weer een lezing organiseren. We merken dat het  belangrijk is om zorgvuldig over de inhoud van onze lezingen na te denken, aangezien dit bijdraagt aan een goede opkomst.

Dit jaar staat ook de Medior Tax Community Meeting weer op onze agenda, een evenement dat in samenwerking met de Belastingdienst wordt georganiseerd. Vorig jaar was er veel belangstelling voor dit evenement en we hopen natuurlijk dat het dit jaar weer even succesvol zal zijn. De komende maanden zullen we ons op de organisatie van dit evenement richten. We verwachten dat het evenement aan het einde van het jaar zal plaatsvinden. Wat deze bijeenkomst extra bijzonder maakt, is dat de helft van de aanwezigen werkzaam is bij de Belastingdienst. Dit zorgt voor een andere dynamiek in vraagstelling en onderlinge discussies. Als het onderwerp je aanspreekt is aan te raden om je snel aan te melden, aangezien de beschikbare plaatsen ongetwijfeld weer snel gevuld zullen zijn.

Verder viert de NOB dit jaar haar 70-jarig bestaan; de JOB bezig is met het organiseren van een activiteit waar wij als MOB bij zullen aansluiten.

Tot slot wil ik nog benadrukken dat we altijd openstaan voor suggesties of nieuwe ideeën. Heb je een goed onderwerp voor een lezing of wil je zelf een lezing geven over een specifiek onderwerp? Laat het ons dan weten. We streven ernaar om een gevarieerd programma aan te bieden, waarvoor we gerenommeerde sprekers en deskundigen uit kunnen nodigen, maar waar ook altijd ruimte moet zijn voor lezingen ‘voor- en door’ MOB-leden zelf. Dit zorgt voor een interessante afwisseling en maakt de uitwisseling van ervaring soms net even wat laagdrempeliger. Ons doel is om de MOB-bijeenkomsten laagdrempelig te houden en we hopen dat fiscalisten met vijf tot tien jaar werkervaring zich welkom voelen om eens bij een lezing of activiteit aan de sluiten. We zien dat deelnemers steeds variëren en juist dit maakt dat het leuk is om gewoon eens aan te sluiten wanneer de activiteit of lezing je aanspreekt.

Hoe blijven MOB-ers op de hoogte van de activiteiten?

Om op de hoogte te blijven van onze activiteiten, raden we aan regelmatig de agenda op de website van de NOB te raadplegen. Daarnaast worden onze evenementen gecommuniceerd via de nieuwsbrieven van de NOB en is er een (nieuwe!) LinkedIn-pagina voor de MOB waarop updates worden gedeeld. Op deze manier blijven onze leden goed geïnformeerd en missen ze niets van wat de MOB te bieden heeft.

Het laatste nieuws