Laden Evenementen

Pijler 2 en allocatie

Op 12 september kan je deelnemen aan het PE-seminar ‘Pijler 2 en allocatie’.

Vanaf dit jaar is de Wet minimumwinstbelasting 2024 effectief in werking getreden, waarbij de zogeheten ‘Pillar 2 GloBE Model Rules’ in Nederland zijn ingevoerd. Grote multinationale en binnenlandse groepen dienen dan effectief voor verslagjaren vanaf 2024 per jurisdictie minimaal 15% aan belasting te betalen. De Pillar 2 GloBE Model Rules introduceren een geheel nieuw begrippenkader in de Nederlandse wetgeving en vereisen complexe berekeningen om vast te stellen of effectief minimaal 15% aan belasting wordt betaald.

In het seminar ‘Safe Harbours en Pillar 2 disclosures in de jaarrekening‘, dat de SOB op 20 november 2023 organiseerde, is aandacht besteed aan de veilige havenregels. Sindsdien zijn de nodige ontwikkelingen geweest. Het laatste wapenfeit zijn de nieuwe nadere administratieve richtlijnen van juni 2024 (Agreed Administrative Guidance June 2024). In het seminar van 12 september wordt op systematische wijze aandacht besteed aan allocatie binnen de Pillar 2 GloBE Model Rules en zullen de nieuwe nadere administratieve richtlijnen de revue passeren. Eerst zal de allocatie van de bijheffing (Top-up Tax) worden behandeld. Vervolgens worden de allocatievraagstukken over nettowinst en nettoverlies (Financial Accounting Net Income or Loss; FANIL) en betrokken belastingen (Covered Taxes) toegelicht. De docenten zullen onder meer stilstaan bij bronbelastingen op dividenden en rente, CFC-heffingen, gevolgen voor doorkijkentiteiten en vaste inrichtingen. Het Pijler 2-team van de Belastingdienst zal ook een bijdrage leveren.

Doelgroep

Dit seminar is bedoeld voor gewone NOB-leden. Aan dit seminar kunnen geen aspirant-leden deelnemen.

Aanmelden

Aanmelden kan via je persoonlijke pagina:

Programma

Voorwaarden en annulering

Er kunnen maximaal 75 NOB-leden aan deze bijeenkomst deelnemen. Plaatsing geschiedt op basis van volgorde binnenkomst aanmelding. Het minimum aantal bedraagt 40. Wordt het minimum aantal deelnemers niet behaald dan kunnen we de cursus annuleren.

Wil je annuleren? Dan verwijzen we naar onze annuleringsvoorwaarden.

Praktische informatie

Datum

12 september @ 15:30 19:15

Activiteit

PE-seminar

Inleider(s)

Ronald van den Brekel (EY)
Sofie Verheij (Grant Thornton)
Hein Vermeulen (PwC)
Vertegenwoordiger Pijler 2-team (Belastingdienst)

PE-uren

3

Soort PE

Vaktechnisch

Locatie

Hotel van der Valk | Utrecht

Winthontlaan 4 -6
Utrecht, Utrecht 3526KV Nederland
030 8000 800
Bekijk de site van Locatie
€195,00 (excl. btw, incl. lichte maaltijd)

Deel dit evenement