Laden Evenementen

Dividendbelasting

Op 16 oktober kan je deelnemen aan de PE-cursus ‘Dividendbelasting‘.

Cursusinhoud

Tijdens de cursus Dividendbelasting wordt ingegaan op de uitgangspunten van de Wet op de dividendbelasting 1965. Tijdens de cursus zal stilgestaan worden bij de uitgangspunten van de dividendbelasting, waaronder de begrippen ‘opbrengstgerechtigde’ en ‘opbrengst’, en de meer specifieke onderwerpen ‘inkoopfaciliteit’, ‘inhoudingsvrijstelling’ en ’teruggaaf van dividendbelasting’.
Bij het behandelen van deze onderwerpen wordt ingegaan op recente ontwikkelingen in wetgeving en jurisprudentie, waaronder de wijzigingen per 1 januari 2024 en de jurisprudentie van de Hoge Raad inzake het begrip uiteindelijk gerechtigde, de ontwikkelingen ten aanzien van de inhoudingsvrijstelling in de rechtspraak. Voor zover het Belastingplan 2025 daartoe aanleiding geeft, zal ook stilgestaan worden bij onderdelen daarvan die raken aan de dividendbelasting.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor gewone NOB-leden, die zich in de praktijk bezighouden met de fiscale behandeling van dividenduitkeringen. De cursus maakt onderdeel uit van het Programma Permanente Educatie. Aan deze cursus kunnen geen aspirant-leden deelnemen.

Aanmelden

Aanmelden kan via je persoonlijke pagina:

Programma

Voorwaarden en annulering

Er kunnen maximaal 24 NOB-leden aan deze bijeenkomst deelnemen. Plaatsing geschiedt op basis van volgorde binnenkomst aanmelding. Het minimum aantal bedraagt 20. Wordt het minimum aantal deelnemers niet behaald dan kunnen we de cursus annuleren.

Wil je annuleren? Dan verwijzen we naar onze annuleringsvoorwaarden.

Praktische informatie

Datum

16 oktober @ 15:30 19:30

Activiteit

PE-cursus

Inleider(s)

Wiebe Dijkstra (De Brauw Blackstone Westbroek)
Mees Vergouwen (De Brauw Blackstone Westbroek)

PE-uren

3

Soort PE

Vaktechnisch

Locatie

Hotel van der Valk | Utrecht

Winthontlaan 4 -6
Utrecht, Utrecht 3526KV Nederland
030 8000 800
Bekijk de site van Locatie
€195,00 (excl. btw, incl. lichte maaltijd)

Deel dit evenement