Laden Evenementen

Wet Bronbelasting

Op 27 juni 2024 kun je deelnemen aan de PE-cursus ‘Wet Bronbelasting’.

Cursusinhoud

Tijdens deze cursus gaan de docenten in op de materiële en formele aspecten van de Wet Bronbelasting 2021. De regeling wordt besproken aan de hand van rente- en royaltybetalingen. Ook aan de praktische ervaringen besteden zij aandacht. Per 1 januari 2024 is de regeling uitgebreid zodat ook dividenden eronder vallen. Ook deze nieuwe wetgeving wordt behandeld, waarbij de docenten tevens aandacht besteden aan de interactie met de Wet dividendbelasting.
Ook het beleidsbesluit van 23 november 2022 inzake hybride entiteiten komt aan bod.

Vervolgens gaan de docenten in op de relatie van de wet tot belastingverdragen. De effectiviteit van de bronbelasting onder belastingverdragen zal worden besproken, waaronder ook de impact van de PPT. Tevens zal de specifieke “overgangsregeling” voor bepaalde verdragsstaten aan de orde komen. Ook besteden de docenten aandacht aan de verhouding van de wetten tot Pillar 2 voor zover het bronbelasting betreft. De docenten gaan ook in op de relatie van de Wet Bronbelasting 2021 met het Unierecht, waaronder de interest/-royaltyrichtlijn en de moeder-dochterrichtlijn.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor gewone leden van de NOB die zich in de praktijk bezighouden met grensoverschrijdende rente-/royaltybetalingen en dividenduitkeringen. Deelname door aspirant-leden is niet mogelijk.

Aanmelden

Aanmelden kan via je persoonlijke pagina:

Programma

Voorwaarden en annulering

Er kunnen maximaal 24 NOB-leden aan deze bijeenkomst deelnemen. Plaatsing geschiedt op basis van volgorde binnenkomst aanmelding. Het minimum aantal bedraagt 20. Wordt het minimum aantal deelnemers niet behaald dan kunnen we de cursus annuleren.

Wil je annuleren? Dan verwijzen we naar onze annuleringsvoorwaarden.

Praktische informatie

Datum

27 juni @ 09:45 17:15

Activiteit

PE-cursus

Inleider(s)

Suniel Pancham en Bozena Dulak (beiden Tax at Work)

PE-uren

6

Soort PE

Vaktechnisch

Locatie

Hotel van der Valk | Utrecht

Winthontlaan 4 -6
Utrecht, Utrecht 3526KV Nederland
030 8000 800
Bekijk de site van Locatie
€390,00 (excl. btw en incl. lunch)

Deel dit evenement